Integrált online marketing egy ütős, szenvedélyes, profi csapattól. Friss szemlélet, innovatív megoldások, maximális együttműködés és folyamatos tanulás. Imádjuk a kreatív és izgalmas projekteket, lételemünk a kihívás. Mindez 100%-os odaadással és maximalizmussal párosul. A félmegoldás nálunk tabu.

vasárnap, január 28, 2018

A videó marketing az, amit 2018-ban senki nem hagyhat figyelmen kívül

Ma azt kérdezte tőlem az egyik kolléga, akivel együtt dolgozunk üzleti videó forgatásokon, hogy "Nóra, szerinted miért van az, hogy január 1. óta folyamatosan videók miatt keresnek az ügyfelek?".
Kedves Olivér, azt gondolom, hogy az alábbiaknak mindenképpen köze van hozzá. :)

videó marketing


2018-ban a legnagyobb digitális marketing lehetőségek a videókban rejlenek az előrejelzések alapján. Akinek nincs videós tartalma, az nemcsak ciki, de lemaradva is érezheti magát a versenytársaihoz képest. Az alábbi kis trend összefoglaló önmagáért beszél.

Az elmúlt 12 hónapban hatalmas növekedés látható a videós tartalomfogyasztás terén, nem csoda, hogy a legnagyobb social csatornák, mint a Facebook, Instagram, is nagy erőfeszítésekkel fejlesztik a videó megjelenítési lehetőségeiket.

Nézzük az okokat és előnyöket röviden:
  • A videó fogyasztás bitang módon növekszik. (Animoto, 2017)
  • SEO szempontból előnyös: Egy (eredeti/egyedi) videó feltöltése a weboldalra akár 53-szorosára növelheti az esélyed a Google első találati oldalán való megjelenésre. 
  • Nagyobb elköteleződés: Egy videó akár 10-szer több reakciót, megosztást, kommentet generál, mint egy social post, vagy blog cikk, ezzel jóval nagyobb elköteleződést ér el a célközönség körében. 
  • Rengeteg megjelenési forma: A videó, mint content elem, mind tartalmát, mind megjelenítését tekintve rengeteg lehetőséggel kecsegtet. Készíthetünk a brand videótól, az ügyfélvéleményeken át a haszanálati utasításig bármilyen tartalmat videós formában. Videóinkat pedig elhelyezhetjük beágyazott tartalomként, live videóként, sztoriként a különböző social csatornákon, blogokban, weboldalon, stb. A 30 mp-nél rövidebb videókat sok csatorna automatikusan indítja el. A videós tartalmak terén számtalan lehetőség áll előttünk, melyeknek még töredékét sem használtuk ki. 
  • Csökkent a belépési küszöb: Míg korábban magas büdzsé, komoly stáb és forgatókönyv kellett egy videó elkészítéséhez, addig manapság már egy jobb mobiltelefonnal is jó minőségű videós tartalmat készíthetünk, gyorsan, egyszerűen.  
(Animoto, 2017)


Live videó az idei favorit

Minden előrejelzésben szerepel, a Facebook és Instagram sztorik térnyerésével robbanásszerűen növekedett tavaly a live videók száma. A valós idejű elköteleződés kétségkívül lenyomta a hirdetéseket és a sima szöveges posztokat. Idén ez kicsúcsosodni látszik. A felhasználók 80%-a szívesebben néz meg egy live videót, mint olvas el egy posztot. 

Real-life storytelling 

A sikeres márkák ötvözik a videó érzelmi hatását a közösségi médiumok elérhetőségével és közvetlenségével, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki az ügyfelekkel. A valós idejű mozgó kép ugyanis képes arra, hogy érzéseket közvetítsen és sokkal intenzívebben stimulálja a memóriát, mint egy írott szöveg, vagy kép. Valamint lehetőséget biztosít a közönségnek, hogy ő is átélje  az adott pillanatot. 

A mobilon való videó megtekintések száma rohamosan nő

Az azonnali információ keresés és a "mindent a mobilon" életmód egyértelmű következménye, hogy most már a videókat is a mobilon fogyasztjuk, kiváltképp a millenium generáció. Ennek csupán a mobil adatforgalom korlátunk szabhat határt. Érdemes a mobil videó hirdetéseket wifis eszközre célozni most még. Hamarosan a korlátlan adatforgalom világában már ennek sem lesz jelentősége. 

Reméljük, nektek sem maradt ki az idei online marketing tervetekből a videós megjelenés!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Marketing stratégia, előretervezés és agilitás dilemma

A célok nem változnak, az oda vezető út, ami rugalmasan alakul Az idei év minden marketingest szembesített azzal, hogy a jól bevált megoldás...

Punch Profil

Punch Projects szolgáltatások
Helyzetelemzes, tervezés, megvalósítás, folyamatos optimalizálás.

Punch Csomagok
Komplex csomagajánlatok azoknak, akik pontosan tudják, mit akarnak.

Szépség- és egészségiparra hangolva
Hatalmas verseny, bonyolult szabályozás, valódi kihívás az online marketingben.

Speciálisan webshopoknak
Elemzés, optimalizálás, egyedi projektek. A cél, hogy maximalizáljuk a profito

Kapcsolat

Telefon: +36 70 318 8213
E-mail: project@punchprojects.com
Cím: 1027 Budapest, Bem József tér 1. 3/26.