Integrált online marketing egy ütős, szenvedélyes, profi csapattól. Friss szemlélet, innovatív megoldások, maximális együttműködés és folyamatos tanulás. Imádjuk a kreatív és izgalmas projekteket, lételemünk a kihívás. Mindez 100%-os odaadással és maximalizmussal párosul. A félmegoldás nálunk tabu.

kedd, július 11, 2017

Tartalommarketing koktélmenü - mixeld őket kedvedre!

Ki ne szeretne a nyári kánikula közepette hűs habokba merülve jéghideg koktélokat szürcsölgetni, miközben lágy zene és vidám kacajok simogatják fülét? Ha most a pokolra kívánsz minket ezért a szemtelen csábításért, csak figyelj: hoztunk Neked nyolc ütős tartalommarketing-koktélt, amelyet munka közben is garantáltan elkészíthetsz, sőt, még hasznodra is válhat vállalkozásod fellendítésében!

"A hagyományos marketing és reklám az, hogy elmondod az egész világnak, hogy rocksztár vagy. A tartalommarketing során megmutatod, hogy tényleg az vagy." /Robert Rose/


A tartalommarketing egy olyan technika, amely során különböző típusú értékes, és érdekes tartalmakat osztunk meg, hogy könnyebben elérjük és bevonjuk célközönségünket, végső célként természetesen eladásainkat ösztönözve. Az így megosztott tartalom sokféle lehet, egy egyszerű képtől vagy blogcikktől kezdve, videókon és esettanulmányokon keresztül eseményekig és influencerek bevonásáig is terjedhet. Az alábbi infografika segítségével nyolc tartalomelem tuti receptjét szeretnénk bemutatni, hogy minél jobban hasznosítható legyen saját vállalkozásod esetében is.


Iparági hírek: Bloody Mary

Rövid, de kapós hírek terjesztése hírlevelek, blogok és a közösségi média csatornák segítségével. Releváns és érdekes történetekkel, amelyeket jól, jókor, és jó helyen tálalunk, könnyedén felkelthetjük követőink figyelmét, akik a rendszeres infókra ráharapnak és ezáltal elköteleződnek. Ha szükséges, vessük be a storytelling jól bevált eszközét, adjunk személyiséget történeteinknek.
A kulcsösszetevők ebben az esetben a friss hírek, némi trenddel és pár jól értelmezhető példával megspékelve.


Fogyasztói tartalom: Piña Colada

Követőink aktivitásának adhatunk egy kezdőlökést azzal, ha feldobunk egy érdekes kérdést, témát, esetleg feladat vagy kihívás elé állítjuk őket. A fogyasztókat általában jobban érdekli, hogy társaik mit gondolnak egy-egy témában, mint hogy mit gondol a vállalat, ezért hatékony eszköz az online világban is a szájreklám. Ha bedobtuk a csalit, dőljünk hátra, készítsünk egy adag popcornt, és élvezzük a műsort.
Ha inspirációra van szükség, jó például szolgálhat a CocaCola vagy a Starbucks, akik italaik perszonalizálásával adnak valamit fogyasztóik kezébe, amin csámcsoghatnak és amit megoszthatnak egymással. Persze nem kell világmárkának lenni ahhoz, hogy hatékonyan hasznosítsuk ezt a módszert, elég, ha például (nyeremény)játékot hirdetünk: írják le kommentben a történetüket, vagy töltsenek fel róla Instagramra egy képet, és lássák el egy adott hashtaggel. Az egészhez nem kell más, mint némi kreativitás egy jó hashtaggel fűszerezve, és persze maga a fogyasztó.


Közösségi videó: Margarita

Tequila helyett használjunk valami jópofát, amit követőink szívesen megosztanak barátaikkal, mert valamilyen hozzáadott értékkel rendelkezik: humorral, cukisággal, hétköznapi hasznosíthatósággal vagy lenyűgöző látvánnyal. Legyen a videó szórakoztató, érdekes, és hordozzon egyértelmű üzenetet. Szerencsére könnyedén észrevehető, ha a recept nincs rendben, hiszen a jó videók népszerűek, könnyen terjednek és egyszerű mérni az elérést a Facebookon, Youtube-on, és más videómegosztókon is.


Blog: Daiquiri

Blogodra olyan tartalmat publikálj, ami tényleg számít az iparágadban és a célközönségednek. Csak annyira legyél szakmai, amennyire olvasóid megkívánják, hiszen ha túlzásba viszed, nagyon nehezen lesz emészthető az irományod. Ez igaz a terjedelemre is, a 400-800 szónyi terjedelmet lődd be célnak!
Király példákkal, konzisztens jelenléttel, és speciális szakmai tudással tűnhetsz ki a blogtengerből. Ne feledd, a minőség veri a mennyiséget!

Virális tartalom: Tom Collins

Mindenki szeretne egyszer futótűzként terjedő tartalmat közzétenni a neten, de ez a recept nem egyszerű. A tudatosan virálisra szerkesztett tartalom gyakran erőltetett és halszagú – senkinek sem kell. Tűzz ki egy reális és konkrét célt, állj elő egy izgalmas sztorival és egy erős üzenettel. Fontos a lead generálás, a márkád erős jelenléte és persze a folyamat végén a konverzió. A legjobb, ha ezzel a koktéllal indítod a napot – reggel sokkal fogékonyabbak az emberek a virális tartalomra.


Infografika: Singapore Sling

Ha eltalálod a designt, az adataid szinte életre kelnek! A jó infografika titka ebben rejlik, az adatok önmagukban, vizualizáció és történet nélkül elég uncsik lennének. De ne ijedj meg, nem kell feltétlenül komoly grafikai tudás, online eszközök is segíthetnek ebben a receptben, mint például az infogram.com vagy az easel.ly. Inspirációért pedig látogass el bátran a Pinterestre, nem fogsz csalódni.


Esettanulmányok: Old-fashioned

Mi sem bizonyítja jobban egy termék, módszer vagy szolgáltatás sikerét annál, mint ha valós esetekkel támasztják alá? Egy jól megszerkesztett esettanulmány könnyedén hiánypótló tudáshoz juttathatja követőinket, és minket is, ha például email címért cserébe tesszük letölthetővé. Arról nem is beszélve, hogy elég meggyőző lehet a vásárlási döntés meghozatalához is, pláne ha egy rövidebb videó formájában is közzéteszünk pár érdekes részletet.


Hosszú cikkek: Mint Julep

Vannak olyan témák, amelyeket ha egyéni nézőpontból fogunk meg, és megragadó stílusban írunk le, akkor hosszabb időre is leköthetjük napjaink folyton rohanó emberének figyelmét. Az általunk elmesélt történet maradjon tiszta, és vessünk be pár (audio)vizuális elemet is, amelyek segítik a sztori befogadását. Az ideális hosszú cikk elolvasása 7 percet vesz igénybe, ez nagyjából 1600 szó. Ezt az időt az olvasó a mi márkánk közelében tölti, ami remek alkalom a kapcsolatteremtésre és az érzelmek kialakítására.

A mi kedvenc koktélunk: Punch (Projects)

Pörgős kis csapatunk csillogó szemekkel áll a legmerészebb kihívások elé is, hogy tudásunkat és szenvedélyünket valami igazán ütős koktéllá rázhassuk össze. A Punch Projects receptjének titka a fiatalos, ám tapasztalt csapaton túl egy jó nagy adag szenvedély és szakmai elhivatottság, töretlen jókedvvel és kreatív megoldásokkal megfűszerezve.

Ha a fentiek közül bármelyik tartalommarketing-megoldás felcsigázta a fantáziád, ám valamelyik hozzávalóval nem rendelkezel, vagy csak belekóstolnál a Punch koktélba, keress minket bátran! Ütős online marketing megoldásokkal várunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Marketing stratégia, előretervezés és agilitás dilemma

A célok nem változnak, az oda vezető út, ami rugalmasan alakul Az idei év minden marketingest szembesített azzal, hogy a jól bevált megoldás...

Punch Profil

Punch Projects szolgáltatások
Helyzetelemzes, tervezés, megvalósítás, folyamatos optimalizálás.

Punch Csomagok
Komplex csomagajánlatok azoknak, akik pontosan tudják, mit akarnak.

Szépség- és egészségiparra hangolva
Hatalmas verseny, bonyolult szabályozás, valódi kihívás az online marketingben.

Speciálisan webshopoknak
Elemzés, optimalizálás, egyedi projektek. A cél, hogy maximalizáljuk a profito

Kapcsolat

Telefon: +36 70 318 8213
E-mail: project@punchprojects.com
Cím: 1027 Budapest, Bem József tér 1. 3/26.