Integrált online marketing egy ütős, szenvedélyes, profi csapattól. Friss szemlélet, innovatív megoldások, maximális együttműködés és folyamatos tanulás. Imádjuk a kreatív és izgalmas projekteket, lételemünk a kihívás. Mindez 100%-os odaadással és maximalizmussal párosul. A félmegoldás nálunk tabu.

kedd, május 23, 2017

Penge megoldások a digitális marketingben

Mindig nagy izgalommal követjük a legnívósabb reklámversenyek alakulását, hiszen a díjazott alkotásokból rengeteget lehet tanulni, inspirálódni, olykor még az érzelmek hullámvasútjára is feldob minket egy-két remekmű. Idén sincs ez másként, ezúttal a 2017-es Arany Penge shortlistjének digitális kategóriája került terítékre.

A teljesség igénye nélkül olyan példákat hoztunk, amelyekben valamilyen aktuális online trend jelenik meg. Elsősorban (így hívják a kampányt is) itt az Opera 2017/18-as szezonjának online arculata, amely idén igencsak fiatalosra sikeredett. A képregényes storytelling koncepcióval 12 idei darabot próbáltak közelebb hozni a közönséghez, mini-sztorikat kreálva a cselekményekből, szuperhősökké avanzsálva a szereplőket, akik nem mellesleg külön adatlappal is büszkélkedhetnek. Ha mindez nem lenne elég csábító, az alkotók a gamification eszközével is éltek, így mindenki tesztelheti opera- és balett-tudását a honlapon.

Elsősorban Opera 2017/18
forrás

Kissé felnőttesebb témával rukkolt elő az Idelyn, egy női intimhigiéniával foglalkozó márka. Ők ugyanis azzal a problémával néznek szembe, hogy mekkora tabu a nők körében az általuk képviselt téma. Ezért létrehoztak egy oldalt, ahol nők a világ minden tájáról megoszthatták egymással, ők minek is nevezik az intim testrészüket, majd nyitottak egy pop-up store-t, ahol ezeket a neveket bárki felfesthette az ott kapható pólókra, büszkén kiállva a féltve őrzött "Huncutkájáért". Az eset tökéletes példája a perszonalizált tartalom hatalmának, hiszen mintegy 8 millió nőt elért a kampány, így több mint 2000 nevet sikerült összegyűjteni, s talán az alkotónak is megér egy díjat a történet:Örökös optimistaként remélve, hogy férfi olvasóink az előző videó láttán még nem rohantak világgá, jöjjön egy számukra is érdekes kampány: ismét gamification, ezúttal a Soproni társasági sörjátékáról van szó. Nem egy szokványos játékkal állunk azonban szemben, a népszerű sörmárka egy pesszimista társast hozott el az internet népének, ahol lépten-nyomon mindennapi balszerencse éri a szórakozni vágyókat, így kész kihívást jelent a játékot idegösszeroppanás vagy legalábbis néhány cifra szófordulat nélkül végigvinni. Aligha nevezhető egy ilyen alkotás szerencsejátéknak!"Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet kategóriákba sorolni." A következő kampány főszereplőjét is ilyen dolognak gondolják az alkotók, szerintük ugyanis az új Audi Q2 bekategorizálhatatlan. A kampány rengeteg hashtaggel és némi influencer marketinggel gurult be az online médiába, a modell nagykövete pedig nem más, mint Gianni Annoni televíziós műsorvezető, aki látszólag nagyon örül az együttműködésnek, így valószínűleg nem utoljára látjuk együtt ezt a karakteres párost.A következő imázskampány a Müpa és a Spotify közös szerelemgyermeke, amelyet célzott közösségi média posztokkal és Spotify audiohirdetésekkel juttattak el a kívánt célközönséghez, a fiatalabb generációhoz. Az együttműködés célja a Müpa fiatalítása és népszerűsítése volt, ezt pedig személyre szabott tartalommal érték el az ötlet megálmodói. A fiatalok Spotify fiókjukkal belépve válaszoltak meg zenei kérdéseket, melyek alapján olyan egyedi lejátszási listát hoztak nekik létre, amelyekben csakis olyan előadók szerepeltek, akik a következő négy hónapban koncerteztek a Müpában. Emellett az Instagram fiókjukat is felspannolták, olyan grafikai megoldásokkal, amelyek jobban imponálnak a kívánt közönségnek.

forrás

Végül jöjjön az utolsó példa, a Telekom Google+költészet nevű alkotása, amelyet az idei költészet napjára készítettek. A videosorozatban elhangzott versek az emberek korábbi keresései alapján, vagyis a Google által felkínált keresési javaslatokból álltak össze. A végeredmény elég vegyesre sikeredett, voltak elgondolkodtató és vicces sorok, de egyenesen groteszk versikék is születtek. Az egynapos kampányt Facebook-on és YouTube-on adagolták a közösségnek, utóbbi felületen pre-roll reklámként is találkozhattunk a videókkal. Az alkotó így számolt be a kampányról: "Mivel a keresési javaslatok sok-sok ember közös tevékenységéből álltak össze, a kampánnyal a Telekom közösséget és összekapcsolódást hangsúlyozó márkaszemélyiségét támogattuk." Nem tudjuk ez az üzenet mennyire jött át a nézők számára, de egy biztos: hatalmas népszerűségnek örvendtek a videók, hiszen több mint 775 ezres elérést generáltak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Marketing stratégia, előretervezés és agilitás dilemma

A célok nem változnak, az oda vezető út, ami rugalmasan alakul Az idei év minden marketingest szembesített azzal, hogy a jól bevált megoldás...

Punch Profil

Punch Projects szolgáltatások
Helyzetelemzes, tervezés, megvalósítás, folyamatos optimalizálás.

Punch Csomagok
Komplex csomagajánlatok azoknak, akik pontosan tudják, mit akarnak.

Szépség- és egészségiparra hangolva
Hatalmas verseny, bonyolult szabályozás, valódi kihívás az online marketingben.

Speciálisan webshopoknak
Elemzés, optimalizálás, egyedi projektek. A cél, hogy maximalizáljuk a profito

Kapcsolat

Telefon: +36 70 318 8213
E-mail: project@punchprojects.com
Cím: 1027 Budapest, Bem József tér 1. 3/26.