Integrált online marketing egy ütős, szenvedélyes, profi csapattól. Friss szemlélet, innovatív megoldások, maximális együttműködés és folyamatos tanulás. Imádjuk a kreatív és izgalmas projekteket, lételemünk a kihívás. Mindez 100%-os odaadással és maximalizmussal párosul. A félmegoldás nálunk tabu.

hétfő, január 30, 2017

Hogyan mérjük fel saját helyzetünket az online piacon?


Hogyan ismerhetjük meg a konkurenciát, az online piaci környezetet, és tudhatjuk meg, hol áll a cégünk jelenleg? Ezek a saját helyzetképünk megismerésének alapjai.Ahhoz, hogy egy online, vagy bármilyen üzleti stratégiát megtervezzünk, elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyünk saját kiindulási helyzetünkkel. Amennyiben ismerjük a helyzetünket és definiáltuk a céljainkat, akkor sokkal egyszerűbben és tudatosabban meghatározhatjuk a célok eléréshez szükséges útvonalakat.

Auditok

Sok esetben előfordul, hogy megtorpanunk, úgy érezzük, már mindent megtettünk, de mégsem olyan eredményeket hoz az online megjelenés, amit szeretnénk, vagy épp nem tudjuk merre induljunk el. Ilyenkor nagyon hasznos egy audit sorozat, amelyben az adott téma szakértői rávilágítanak elfogulatlan, objektív szemmel a hiányosságokra, javítandó pontokra. Egy ilyen átvilágítás eredményét figyelembe véve átgondolva az üzleti stratégiánkat és célokat, pillanatok alatt tökéletesen kikristályosodik, hogy melyek a következő fontos lépések az eredményesebb megjelenés érdekében.

A piac

Néha szélesebb képre van szükség. Nem elegendő a saját tevékenységünk átvilágítása, ahhoz, hogy meghatározzuk aktuális piaci helyzetünket, szükséges megvizsgálni a versenytársainkat is.
Mit csinálnak, milyen pozíciókat érnek el a keresőkben, mit kommunikálnak, milyen eszközöket használnak, kiket céloznak, stb. Ennek fényében tudjuk magunkat elhelyezni az online versenyben és felmérni, hogy mekkora erőfeszítéseket kell tenni a versenytársak megelőzéséhez.

Rugalmasság és gyorsaság

Fontos, hogy mindig naprakész információval rendelkezzünk saját vállalkozásunk, a piac változása és a versenytársak fejlődése terén egyaránt. Ma már nem az nyer a legtöbbet akinek rengeteg pénze van, hanem aki a leggyorsabb a változások felismerésében és az újdonságok alkalmazása terén.

Ha a saját helyzetünket akarjuk felmérni az online világban,
4 fontos kérdésre kell keresnünk a választ:

  1. Milyen online környezetben versenyzünk? 
  2. Kikkel versenyzünk? 
  3. Hol tart most a cégünk? 
  4. Hova szeretnénk eljutni? 


Szükségünk van egy marketing tervre, és ezen belül egy kidolgozott online marketing stratégiára, hogy tartós eredményeket tudjunk elérni és jól láthatóan kimutassuk a jó és a rossz döntéseket. Végezhetünk vagy végeztethetünk szakemberekkel külső és belső auditokat, kutatásokat, hogy megleljük a problémákat vagy akár a lehetőségeket. 


Hogyan határozzuk meg saját helyzetünket az online piacon?

Ami működik, azt valamilyen módon nekünk is be kell iktatnunk a stratégiánkba, mert a piac diktál. Egy konkurenciától bármikor „kölcsön vehetünk”, tovább fejleszthetünk ötleteket, de sosem érdemes teljesen lemásolni, hiszen a célunk az, hogy kitűnjünk a többiek közül. Tehát mérjük fel hol tartunk most, határozzuk meg mit szeretnénk elérni és a piac, valamint a célcsoport igényeinek függvényében vázoljuk fel a céljaink eléréséhez vezető utat. Ugye, milyen egyszerű? A siker kulcsa a kezedben van. ☺

Amennyiben mégis segítségre lenne szükséged, fordulj szakértőhöz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Marketing stratégia, előretervezés és agilitás dilemma

A célok nem változnak, az oda vezető út, ami rugalmasan alakul Az idei év minden marketingest szembesített azzal, hogy a jól bevált megoldás...

Punch Profil

Punch Projects szolgáltatások
Helyzetelemzes, tervezés, megvalósítás, folyamatos optimalizálás.

Punch Csomagok
Komplex csomagajánlatok azoknak, akik pontosan tudják, mit akarnak.

Szépség- és egészségiparra hangolva
Hatalmas verseny, bonyolult szabályozás, valódi kihívás az online marketingben.

Speciálisan webshopoknak
Elemzés, optimalizálás, egyedi projektek. A cél, hogy maximalizáljuk a profito

Kapcsolat

Telefon: +36 70 318 8213
E-mail: project@punchprojects.com
Cím: 1027 Budapest, Bem József tér 1. 3/26.