Integrált online marketing egy ütős, szenvedélyes, profi csapattól. Friss szemlélet, innovatív megoldások, maximális együttműködés és folyamatos tanulás. Imádjuk a kreatív és izgalmas projekteket, lételemünk a kihívás. Mindez 100%-os odaadással és maximalizmussal párosul. A félmegoldás nálunk tabu.

kedd, november 22, 2016

A keresési kampányok pontszámai - Google BÉTA in action

Megint ugyanaz a sztori… Felraktad a search kampányt, elfogadták a hirdetéseid (jobb esetben 24 órán belül), és mégsem jönnek az eredmények. Eldöcög ugyan néhány kattintással, de már gőzöd sincs, mivel lehetne újítani, hogy lehetne tovább javítani rajta, és már a support sem szolgál új információkkal. Vajon kihagytál valamit? A gyakorlottak ezt egy folyamatosan frissített best practice checklisttel oldják meg, de van, hogy az sem segít. Veletek is megtörtént már? A Google most teszteli a “keresési kampány pontszámok” bétát, amely választ adhat a kérdésekre.


A bétát jelenleg a Lehetőségek fül alatt találjuk.

A keresési kampányok pontszámai (azaz Account Health Score for Search) béta verziója Amerikában már augusztus óta fut, itthon csak néhány napja. Nagyon fontos kiemelnünk, hogy itt nem azt értékeli a rendszer, hogy mennyire hatékonyan futnak a kampányaink, nem az egyes mutatókat értékeli, hanem összességében azt, hogy mennyire használjuk ki az AdWords nyújtotta beállítási lehetőségeket.

Milyen összetevőkből áll a pontszám?

Nagyon sok újat természetesen nem tudunk meg az alábbi listából sem, legalábbis ha van már kis gyakorlatunk az AdWords-kampányok terén, akkor ezeket gyakorlatilag az alapbeállítások között tarthatjuk számon. Most viszont konkrét mutatókat láthatunk arra vonatkozóan, hogy mit vesz figyelembe a Google, amikor értékel minket.

 • A leggyakoribb bővítmények használata
  • helybővítmény
  • hívásbővítmény
  • kiemelő bővítmény
  • belső link bővítmény
 • Konverziókövetés beállítása
 • Több hirdetés változat megírása
 • Kizáró kulcsszavak hozzáadása
 • Megfelelő mennyiségű kulcsszó hozzáadása
 • Egyenletes rotáció beállítása
 • Mobilbarát landing page használata
 • Google Kereső és keresési partnerek célzása
 • Intelligens CPC
 • Van-e minden hirdetéscsoportban aktív kulcsszó és hirdetés
 • Első oldalra vonatkozó ajánlattétel figyelembe vétele
 • Optimalizált hirdetések alkalmazása
 • Ajánlott napi költségkeret használata


Az AdWords különválasztja a teljesített és az elvégzendő beállításokat.

Két “hibát” véltünk eddig felfedezni a keresési pontszámok bétában. Egyrészt, ahogy az első ábrán is láthatjuk, a %-ok kiszámításánál van némi probléma… 89%-os pontszámot kaptunk, ugyanakkor az egyetlen javítható mutatóra a következő lépésben csak plusz 1%-ot ígér. Mit tehetünk ekkor?A másik probléma kicsit bonyolultabb, hiszen nem mindig javítható. Ahogy korábban a Lehetőségek javaslatai közt, úgy itt is van, hogy olyan opciót kíván meg a Google, ami a téma függvényében teljesen irreleváns. Például, ha egy írószer webshoppal dolgozunk, és van is ehhez hasonló kulcsszavakat célzó hirdetéscsoportunk, akkor felmerülhet az Adwordsben, hogy további hirdetéscsoportokat hozzunk létre a “webshop” mint kulcsszó felhasználásával, pl. a sportszer webshop, szemüveg webshop, és további, a termékeinkhez nem kapcsolódó szavakkal. Mivel ezt természetesen nem fogjuk végrehajtani, lehet, hogy sosem érjük el a 100%-os keresési kampány pontszámot.Reméljük, a béta kiértékelése során mindezek kiderülnek a Google számára is, és talán nemsokára a jól bevált checklistjeinket is félredobhatjuk. Mi mindenesetre azt javasoljuk, hogy használjátok ti is a keresési pontszámokat. Induljunk el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Marketing stratégia, előretervezés és agilitás dilemma

A célok nem változnak, az oda vezető út, ami rugalmasan alakul Az idei év minden marketingest szembesített azzal, hogy a jól bevált megoldás...

Punch Profil

Punch Projects szolgáltatások
Helyzetelemzes, tervezés, megvalósítás, folyamatos optimalizálás.

Punch Csomagok
Komplex csomagajánlatok azoknak, akik pontosan tudják, mit akarnak.

Szépség- és egészségiparra hangolva
Hatalmas verseny, bonyolult szabályozás, valódi kihívás az online marketingben.

Speciálisan webshopoknak
Elemzés, optimalizálás, egyedi projektek. A cél, hogy maximalizáljuk a profito

Kapcsolat

Telefon: +36 70 318 8213
E-mail: project@punchprojects.com
Cím: 1027 Budapest, Bem József tér 1. 3/26.